понеділок, 12 серпня 2019 р.

Добірка розробок перших уроків для 1-11 класів


5 серпня о 18:00Вебінар: Освітні онлайн-сервіси в контексті підготовки продуктивного уроку




Школа

Добірка розробок перших уроків для 1-11 класів


Цікаві ідеї для проведення першого уроку в новому навчальному році.
Зустріч зі школярами після літніх канікул – завжди хвилююча та радісна подія, до якої ретельно готуються всі без винятків учителі. Перший урок у новому навчальному році задає тон усьому періоду навчання, а отже, він має бути дійсно цікавим, захопливим та корисним!
У вас вже є ідеї для проведення першого у навчальному році уроку? Чудово! А додатково для натхнення пропонуємо вам добірку матеріалів з Бібліотеки нашого сайту. До вашої уваги цікаві та оригінальні сценарії проведення перших уроків.

Тема: Моя рідна школа
Автор: Долгова Ольга Володимирівна
Про матеріал: Розробка уроку, впродовж якого першокласники у цікавій формі познайомляться зі своїм учителем та однокласниками. Робота побудована у формі гри, в ході якої діти дізнаються про те, що на них чекає під час навчання та про правила поведінки у школі.

Тема: Я люблю свою країну!
Автор: Булавинець Леся Миколаївна
Про матеріал: Розробка першого уроку для 2-го класу, під час якого учні привітають одне одного з новим навчальним роком, а потім дізнаються багато цікавого про Україну. Заняття проводиться у формі гри, завдяки чому діти легко сприймають інформацію.

Тема: Україна – моя Батьківщина
Автор: Круглицька Лідія Петрівна
Про матеріал: Сценарій першого уроку для 3-го класу. Діти відправляються у віртуальну подорож-гру на літачках над просторами нашої Батьківщини. На них чекає бліц-турнір, перегляд мультфільмів «Це - наше і це - твоє», розповідь про героїв Майдану та АТО. Підсумком уроку стає створення карти квітучої щасливої України (у вигляді картини-пазлу).

Тема: Добре тому жити, хто вміє дружити
Автор: Свідіна Інна Борисівна
Про матеріал: На допомогу вчителям початкових класів. Цікаві завдання, сучасні методи й прийоми проведення першого уроку для 4-го класу в 2018-2019 навчальному році. В конспекті є гра-руханка, «Асоціативний кущ», інтерактивна вправа «Мікрофон», вікторина «Хто з ким дружить?», поетична сторінка, знайомство з мирилками, інтерактивна вправа «Хмаринка слів», гра «Додай потрібне слово».

Тема: Ми – українці, ми – європейці
Автор: Гоч Наталія Михайлівна
Про матеріал: Розробка першого уроку для учнів 5-го класу, під час якого діти дізнаються багато цікавинок про Україну її роль та місце в Європейському співтоваристві. Сценарієм передбачено перегляд відеофільмів та проведення ігор – все це допоможе сформувати в учнів уявлення про Україну як незалежну європейську державу зі своєю особливою історією та культурною спадщиною.

Тема: Я – громадянин України – європейської країни
Автор: Михайлич Валентина Володимирівна
Про матеріал: Перший урок для учнів 6-го класу, покликаний сформувати у дітей уявлення про Україну як про суверенну державу з давньою історією. Робота побудована у формі гри – на учнів чекає літературна подорож країнами ЄС, під час якої діти дізнаються багато цікавих фактів про інші держави.

Тема: Відкрий для себе Україну
Автор: Ярова Анастасія Олександрівна
Про матеріал: Перший урок у 2018-2019 н.р., присвячений темі «Відкрий для себе Україну», буде цікавим для учнів 7-го класу. Учні зможуть здійснити віртуальну подорож до Запорізької Січі та резиденції Богдана Хмельницького, дізнаються різні цікавинки про свою країну та створять візитну картку України.

Тема: Розкажемо Європі про себе
Автор: Завадська Світлана Анатоліївна
Про матеріал: Урок-подорож, який буде цікавий учням 8-го класу. Під час заняття учні дізнаються про те, чим знамениті країни ЄС, зіграють в ігри «Дива Європи» та «Юний знавець Європи». А також учні отримають багато цікавої інформації про Україну як одну з найбільших країн Європи, про її державні символи, важливі історичні пам’ятки та факти.

Тема: Від проголошення Незалежності до нової України
Автор: Грунська Марина Олександрівна
Про матеріал: Розробка першого уроку, яку можна використати у 9-му класі. Під час заняття учні зможуть спробувати себе у ролі знавців української культури, здійснять екскурс у минуле, завдяки чому дізнаються про Україну як незалежну державу, а також виконають декілька цікавих інтерактивних вправ.

Тема: Україна – єдина країна
Автор: Михайлич Валентина Володимирівна
Про матеріал: Цей матеріал допоможе учителю-класоводу провести перший урок національно-патріотичного спрямування у 10-му класі, ознайомить із багатовіковою історією нашого народу, змусить кожного учня задуматися над своїм майбутнім.

Тема: Я – одинадцятикласник і я на порозі дорослого життя
Автор: Тихтило Ольга Юріївна
Про матеріал: Матеріал для проведення першого уроку в 11-му класі. Урок розрахований на осмислення 16-річними підлітками своїх власних дій, самопізнання, самовдосконалення, формування активної життєвої позиції, духовного надбання.

І це ще далеко не все! У нашій Бібліотеці безліч цікавих та нестандартних розробок, за допомогою яких ви зможете провести ідеальний перший урок у новому навчальному році. Ви обов’язково знайдете те, що вам потрібно! Додавайте також і свої матеріали – діліться досвідом та ідеями!
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter
Коментарі
Щоб залишити свій коментар, необхідно зареєструватись.
  1. Ковтун Олена Юріївна
    Навчить мене робити слайди.


Немає коментарів:

Дописати коментар